Vallhundstävlingarna 2011.

Nu har vi klarat av årets tävlingar både på får och nöt.

Mitt i juli hade vi IK2 tävlingar i Ukna på Marie Kumlins besättning. Första gången de tackorna var med på tävlingar, de skötte sig bra. Det var inte någon lätt tävling. Birger Sbensson från Vetlanda var domare. Heidi Billkvan med Emma vann på lördagen, Anna Hall med Dimma kom tvåa och Peter Sunesson med Phil kom på en tredjeplats. På söndagen vann Sofie Åkerberg med Meg, Anna Hall med Qajsa kom tvåa och Lena Brundin  med Lovis fick en hedrande tredjeplacering. 32 starter på lördagen och 25 starter på söndagen.

24-25 juli hade vi nöttävlingar och vallhundsprov på nöt på Odensviholm. Nils Drakenberg dömde. Catarina Aggerstam med Tindra vann NN2 tävlingarna, Kjell Johansson med Nezzi kom tvåa och Monika Hildebrand med Joey kom på tredjeplats. NN1 vann Lena Eriksson med Freja, Olle Johansson med Dusty kom tvåa och vår "hemma förare" Emma Jönsson med Yanni kom på tredjeplats. Sju ekipage startade på Vallhundsprovet och 4 hundar blev "godkända vallhundar".

24-25 september hade vi IK1 och VP på Borsnäs. På lördagen hade vi 10 starter på  vallhundsprovet och 8 hundar blev "godkänd vallhund" på söndagen hade vi 5 och alla 5 blev godkända. Vi hade 30 startande i IK1 på lördagen och 29 startande på söndagen. Larry Jones var domare. Hemma föraren Carina Johansson med Pon vann, Mailn Tångring med Eowyn kom tvåa och hemma föraren Mia Larsson med Zoi kom trea på lördagen. På söndagen vann Hasse Karlsson med Jelli, tvåa kom Lolo Sörelius med Gwen och hemma föraren Carina Johansson med Pon kom på tredjeplate.

Jennie Norström med Pax på vallhundsprovet.